Wednesday, August 8

Apa Makna Ramadhan Korang ?

Assalamualaikum -


Salam Ramdhan 19th . 
'' Sleep Less , Pray More ''
Sejujurnya aten Sleep tue yang more .
Kononnya letih la sangat puasa kan .
Satu lagey nak rasa cepat sikit waktu berbuka.
Hahaa , teruk sangat perangai kan ?
Btw kat sini aten kongsi sikit :-

Seindah Apapun Bulan Purnama , Lebih Indah Bulan Ramadhan
Abu Hurairah ra. meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda : ''Umatku telah dikurniakan dengan lima perkara yang istemewa yang belum pernah diberikan kepada sesiapa pun sebelum mereka . Bau mulut orang yang berpuasa lebih daripada haruman bau kasturi . Ikan-ikan didalam lautan memohon istghfar (keampunan) keatas mereka sehinggalah mereka berbuka puasa .

16 comments:

are_lin@yu said...

kena kumpul pahala lebih..hehe..ayu folo sini ;-)

unsecretostory said...

Betul . Insha ALLAH :)

Cendol said...

uhhh terase plak.haha same la.cendol pn nak rase berbuke tu awal sikit,so tido ptg.haha terokkan.
btw,done folo u ^_^

syiela said...

InsyaAllah... tengah kuat melawan penyakit 'M' ni :)

unsecretostory said...

Hahaa , kann . Mesti ramai niat cemtue . Tapi harap kita xtergolong dlam puasa y sia2 (:

unsecretostory said...

Amin . Sama laa , pnyakit M tue semakin mguasai pulak . Haa .

-sheyr- said...

haha..sama lah..dlu masa mula2 nak ramadhan excited nak bnykn amalan..tp bla dah ramadhan xtau p mana rasa "excited" tu..huhu

unsecretostory said...

Hahaa . Exactly . Sama aten pon , first2 excited jea dah mai tgah slow dah .

farhalurve said...

nice info ..
xde button LIKE ke ?? HAHA ^^

unsecretostory said...

Hahaa . My plessure . Nak buat , tapi takut obses ngan like lak japg .

dayah SnoW Heuka said...

wahh suke madah tentang bulan tuh. bto la.. byk2 bulan bulan ramadhan y paling indah. :) bulan merebutkan pahal hee <3

Asmar Arafad said...

Done follow back tq, BW di sini

unsecretostory said...

Yup . Sokong sangat . Ramadhan is de best month among de month (:

unsecretostory said...

Okey . Most welkem (:

syiela said...

makin hujung2 ni makin kuat dia menyerangkan

unsecretostory said...

Betol , serious ! Xtaw kenapa , padahal dah azam macam2 nak buat .