Tuesday, July 3

Obesiti Belog !

Assalamualaikum :-

Dah lama rasa wat entry sendiri , asyik entry GA jea sebelum nie , al maklomm la baru pandai nak join join contest nie . Btw , semua just sekadar mencuba naseb . 
Ok , bukan tue yang nak cerita , entry nie aten wat sekadar  untuk 
hampa-hampa / korang-korang nak ukur , timbang belog memasing . Cer try la timbang belog korang tue samada dah sampai tahap OBES ke ? normal ke ? or kena tambah berat lagey ? Wahaha , kalaw boleh jangan laa berat2 sangat .Sebal giler doe, kalaw nak buka belog yg berat2 nie.Bukan kenapa kenapa,lambat sangat loadingnya . 
Gerammm ! (mesti semua ada rasa macamni )

So , nak cuba ? Follow sini :)

Klik Sini ------>  Timbang Berat
Masukkan URL belog ------> Check !

How ? Berat tak ? 

Kalaw rasa macam berat sangat , buangla sikit widget2 yang rasa rasa tak berapa perlu tue .
Tapi kalaw rasa Sayang jea nak buang , ermm , bole cuba tuto nie pulak .

Dashboard ----> Layout ----> Add a Gadget - Html Java Script
Add code nie ;
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.4/jquery.min.js" type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript" src="http://javscript-code.googlecode.com/files/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0"></script>
<script type="text/javascript"><br />jQuery(document).ready(function($){<br />if (navigator.platform == "iPad") return;<br />jQuery("img").lazyload({<br />effect:"fadeIn",<br />placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"<br />});<br />});<br /></script>

Cuba tengok ehh rasa-rasa cam ada perubahan tak ? Kalau kita sendiri mesti xperasan laa kot , cuba tanya pengunjung blog korang :)

12 comments:

diera_nadiera ulalaaa~ said...

salam si cantik mnis..
diera da h timbang da blog diera..
tq for the info :)

unsecretostory said...

wsalam , si comel lotee ~
done ek . most welkem :)

Rafflesia™ said...

as-salam..
datang follow sini :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Thx for Info..nnt nk timbang berat blog akak tu..berat ke tak.. ~

farhalurve said...

cik aten ..klau berat sngat brpe KB ek ??
farah punye misscintabp.blogspot.com/ 112.86 KB ..
perlu buang ape2 lagi k?

unsecretostory said...

tengs , done follow you back :)

unsecretostory said...

most welkem akak . :D

unsecretostory said...

Farah punya berapa sec ek ? agak agak kalaw farah selalu buka hang , kira ok lagey la tue .
rasanya selalu buka belog farah ok jea :)

farhalurve said...

misscintabp.blogspot.com/ 112.86 KB 0.1 seconds 0 seconds

oke laa tu kowtt .. hoh0 ^^

syafiqakarim said...

kehkeh.kalau simple nampak comel.dan senang loading.

unsecretostory said...

0.1 sec kira okeh la tuee . loading lama sangat :)

unsecretostory said...

yaa setuju :D