Tuesday, September 25

Re-Update : Trip To Hatyai .

Assalamualaikum :-

HATYAI -

Baru teringat nak kongsi pengalaman sebenarnya , padahal dah berbulan lepas aten pegi . 
Hahaa . Stay cool  jealakan , yang pasti still dalam tahun nie jugak , 
masa aten keje dengan satu company spectacles Giraffe Optic
Perjalanan 8O% ditanggung oleh bos . Kenapa 8O jea ? Yeala makan , minum kena pakai duet sendiri . Shopping pon pakai duet sendiri *ehh lemakla kalaw bos nak belanja kan
Bos dah bawa pon besar rahmat sudah sebab baru keje xsampai 3bulan dah bawa pergi melancong . Oversea pulak tue . Okey , bajet !

Acelli satu penghargaan bos kasi sebab kami telah menjadi pekerja yang sangat baik dan terpuji , tidak pernah menimbulkan masalah dan sentiasa patuh dengan arahan dan peraturan yang telah ditetapkan . Kami juga telah menunjukkan satu komitmen yang sangat baik dan sentiasa berkerjasama serta sentiasa mengembirakan bos :) 
(sekadar menyedapkan pembacaan anda)

Oke , stop nonsense . Abaikan . Berbalik pada tajuk entry diatas yea . Trip kitaorang mengambil masa tidak begitu lama . Kami xdewla naik kapal terbang . Membazir tue , fee dia mahal . Kami xdewla naek bot ke feri macam nak pergi Langkawi tue . Xchallenge laa kan pakai jalan air kan . Kami naek KERETA jea . Alahai yea larh bajet macam Hatyai tue jauh sangat dengan Penang . Cross highway jea guna lebuh raya utara tue masuk Perlis terus je ke sempadan Thailand . Haaa . sampai jea terus . Merapu jea lebih kalaw naek flight semua tue -,-

Apa pengalaman aten dapat kat sana ? Aten dapat naik satu kenderaan nie , depa panggil 'tut tutt' ohh , apakah ? aten pon xtaw kenapa . Bajet jugakla naek sebab boleh naik ramai2 kan . So , just share larh satu kepala berapa kan . Sooo mana-mana nak pegi just tahan jea bagitaw nak pergi mana . Dia bawa jeala . Macam perkhidmatan teksi jugakla cuma ianya lebih murah . Lama lama naik kenderaan nie kematu jugak rasa . Hahaa . yeala , duduk dekat belakang , bawah dia enjin kan panas doe lama-lama . Sebab masa tue kami nak pergi Pantai Songkla . Ambil masa lebih 2jam jugak . Mungkin sebab driver kami tue xtaw jalan kot . Agakla berapa kali dia turun tanya orang . Haish sabar jeala -.-''

Tutt tut . Comelkan , Hahaa !
Pantai Songkla :-

Kamilah juara-
peace !*takut*
Janga terpedaya (stengahnya pondan) ngee ~
Nah , peace lagey .
Malas nak cita panjang , nah tengok gambar2 yang sempat aten tangkap :)



Makan dekat kedai tue bapak punya mahal . Segelas air besar tue aten order bersamaan 35Bath iautu bersamaan RM3.50 kat malaysia . Err bagi aten tersangat la mahal . Teh ais jea tue , kat malaysia bole dapat singit lebih jea . Paling mahal 2ingit . Makan pon agak mahal sebijik burger 9.90 jugak . nasi goreng biasa2 cecah belas jugak kay . Nak kata restoran bukanlah just kedai tepi jalan jea . Cuma cantik dan selesalah dekat situ . Tapi mungkin jugak sebab faktor kat situ susah nak cari kedai HALAL so agak mahal dia kenakan caj dekat kami . Nevermine ~





puas pusing satu bandar

muka letih dah ~
Kay . malam nak balik tue kami jumpa gajah besar punya tengah2 jalan bersaing dengan kereta2 . Ewahh . Semua kasi penghormatan dekat dia .  
Aten paras kaki dia jea . Hahaa ! *sorry gmbar xclear*


SOO , Thats all jeala yang larat aten nak taip . Banyak keje nak kena buat sebenarnya nie . Dah banyak bertangguh tanguh dah . Pengalaman kat sana tersangat ;arh best sebab macam2 pengalaman yang aten dapat and xbole nak cerita dekat sini . Takut kontroversi pulak . Tapi kalaw diberi peluang aten xnak dah kot pegi situ . Hahahaa . Atas sebab2 tertentu . Kay , thanks for reading . Komen sikit ^^,

12 comments:

Sally Samsaiman said...

wahh..jalan-jalan...

minggu depan office sally pon nak g trip...tp sally x dapat ikot...

sedih kita ! ^_^

ayut said...

tu gajah btul ke tak btul tu??hihihi..sronok la dpt jejalan gak..klu nka harapkn snrik mau menangis bru dpt :p

syiela said...

ikan duyung tu mmg tempat fofularkan.. kalau ke situ mmg berebut2 nak bergambar dengan duyung tu..

pssst: kawan akak (chinese la) cakap ikut kepercayaan dorang kalau usap patung tu cepat jumpa jodoh hehehe

unsecretostory said...

Alaa , xde rezeki nak join larh tue . Xpe2 . Tunggu next year pulak ek . Insha ALLAH (:

unsecretostory said...

Ehh gajah betul larh . Mmg besar giler . Kalaw , kena pijak mungkin xbernyawa dah lepastu .

unsecretostory said...

Aah , betul kak . Nie pon dapat tngkp bape keping jea . Ramai kot kat bawah tue dok tunggu .
Yeke . Hahaa . Chinese larh lepas turn kami naik atas tue .

Fiza Suhaimi said...

fiza pernah pergi Hatyai dengan family.. fiza pernah naik tut tutt tu.. seriouss comel sangat.. fiza ada buat entry pergi Hatyai.. heheh..

btw bestnyee tengok trip aten ;)

unsecretostory said...

Aah bole tahan larh . Aten dah baca jugak entry fiza tadi :D

Kotak Mancis said...

wahhh...huntunglaaa dapat pegi luar negara...

Sally Samsaiman said...

huhuhu...sally x dapat pegi sebab hujung minggu ni flight ke BANDUNG! ehee... :)

Sanji Ngatmi said...

orang sana tak pakai helmet ea ????

deqjamucuxx said...

untung la :) teringin nak p :)