Monday, January 20

Mr Instax Mini 8. Youre mine!

Yeahh! Finally! I got it. Instax mini. Weeeeeee. Nak sangat benda alah nie dari mula dia lahir ritu. Cam seronok jer, cam best jer. Yeala, shoot shoot trus bole dapat hasilnya. Like meggi curry. Hmmmm 2minit sajerr. Tapi xperlulah sampai nak rendam air panas pulak. 

So, masa dah dapat dekat tangan tue kebelengguan jugakla cemna nak guna nie?! Mode apa yang sesuai nie? Cemna nak ambil gambar cantik-cantik nie? Cemna nak dapatkan cahaya yg sesuai? Arghhhhh! How how howw???!! Nahhh histeria la pulak! Mau taknya film dia mahal kebapaan ahh. Nak kena betul betul pandaila, kalau x bazir jeala film tue. So, xpandai nak buat buat pandai, search jeala dekat google. Apa ada hal, semua maklumat dihujung jari kan , cuma dengan satu klik aja blaa blaa blaaaaa. Sorry, malas nak bebel panjang panjang, nie antara info yang telah dikenalpasti mengenai instant camera nie. Lets review. Checkidauutt!

4 Setting Instax 8:
Indoor : Gambar dalam rumah, ataupun tempat gelap-gelap.
Cloudy : Untuk gambar gambar bagi cuaca petang atau redup.

Fine : Cuaca yang cerah-cerah. 
Clear : Untuk cuaca tengahari atau panas terik.


Acelli susah juga nak dapatkan gambar yang cantik cantik. Kita kena pandai shoot jugakla kalau guna type camera macamni. So banyak-banyakla belajar ehh Try laa sehabis baik. For sure lama lama pandai laa teww. Hahaaha. Nasihat untuk diri sendiri yang xpandai2 lagi nie -,-''


18 comments:

PILOT LOVER said...

wau tahniah dah dapat insta ni...
bestnyer...
teringin tapi takot tak pandai pakai..hahaha
btw rindu dah lama tak jln2 kat sini ^_^

Rieya Ramlee said...

bestnye...tak pe..try je dulu...jgn takut2..kalau tak cuba, bilanye nak pandai shoot..hihi

Nadya Dyana said...

seronoknya dapat nie ^^

Jie said...

Fuyooh.. seronoknyaa..

nayfatimah rasyid said...

dah follow awak dear ;)

Nurulee said...

memang seronok gila kalau dapat. nak jugakkkk =D

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

comel je instax mini-8 tu warna pink.. :D

Cik Yaya said...

tahniah..alolo omeinya.. ^_^

Izz Hazwani said...

amboi, comelnya! warna pink gittew.

Sally Samsaiman said...

ambik gmbr kak sally sekali..hehehe...teringin nak ada gmbr camtu..simpan buat bookmark :)

Cik Mun said...

comelnye :)

Aminin said...

Am punya warna biru.. lau beli pink nampak pelik lak kan laki yang pakai..
Satu tips lagi.. bila gambar kuar dari benda tu jangan terus gocang sebab gambar tu akan jadi kelabu. Jadi cara guna yang betul kuar je gambar biarkan dalam 1-2 minit gitu baru gocang..

Zyra Roxx said...

bestnya!! :O

ayut said...

Tgk tajuk fikir..ap ni...hoho.nmpk sgt tak mengikuti....adehhh

Nadia Farhana Ismail said...

bestnya. keep trying :)

dilaella Ella said...

bestnya..comel je :)

Izzah Norlizah said...

cutenya,,,pink color getu :)

farah said...

perggh. pink colour. hahaha
sama mcm roomate frh. dia pon baru beli. hobi baru eh syg? heehe