Thursday, January 23

Review Bloglist 2014.

Mekasih mekasih mekasih dan thankyou dan nandre dan syukran dan aligato gozaimas dan gracias dan xie-xie dan merci dan dan dan terima kasih sekali lagi.. Ehemm. Semput taip cemni. Acceli aten nak ucap terima kasih kepada yang sudi nak join dalam bloglist aten. Yeala blog dah laa ciput jea ingatkan dah xde yang sudi nak join. So dekat sini semua aten dah review blog2 korang. So lepasni boleh la aten masuk keluar masuk keluar sesuka hatikan. Hewheww ^^,

Feewit nama belog dia. Ehem, setelah diterjah selalu aten buka aten suka dengar lagu kat situ. Main sendiri ke? Aceli best sebab suka bunyi bunyi gitar tue.

Acelli blogger nie aten dah selalu jadi silent reader jea. Hahaa. Opss. Sebab selalu update entry best best kat situ. Input yang disampaikan pun mudah nak faham. Tak berbelit belit tak berjela jela. Senang cakap, simple tapi padat. Boleh macam tue? Try laa singgah.

Okay dekat belog Nadya nie yang aten sempat terjah cerita cerita travel dia. Cerita dekat Korea ada tak? Hmhhh! Jelesnyaaa. Teringin nak pegi jugak. Sobsobsob. Awak, nanti bawa kita ehh (kelip kelip mata) ><

Nah dekat sini pon macam macam cerita boleh dapat. Entry pon banyak. Waw kongsi laa sikit tips nak selalu ada idea tulis entry nie. Paling best cerita terbaru haritu. Resepi Kangkung. Ehemm. Kangkung oh Kangkung. Hahaha. Satu lagi suka kat part reviw Japannese word tue. Nice sharing :)

Firstly masuk sini tetarik sangat dengan header tue. Cantik dan kreatif! Teringin nak buat mcam tue tapi xpandai. Tapi tabik springggg la kat akak. Akak smpat jea buat entry selalu even dah berkeluarga. Lepasni nak terjah selalu2 g. Bole dapat tips kan ^^,

Kat sini rasa smooth jea bila masuk blog dia. Perkongsian tetang hidup dan isu isu semasa kan. Girl things. Semua ada. Nice dear.! Dan banyak juga join GA kan. Chaiyok chaiyok tau. Semoga sentiasa dimurahkan rezeki.

Fiza
Ahh jeles dengan header dia. Hello Kitty! My feveret ever after. Comel sokmo! Kemas jea segala susunan dalam belog nie. Paling geram hello kitty tue, dah histeria dah tiap kali masuk situ. Huhuhu. Ayat macam bombastik sikit. Hahaa . Tapi ini serious ^^

Nadia Farhana
First of all nak cakap best tengok banner tue. Waw nampak eksklusif!  Tak berkedip kedip tengok. Hahaa. Kat belog yaya korang bole buat tempahan. Yaya menyediakan tempahan untuk edit blog header dan sewaktu dengannya. Kalau rasa nak belajar sendiri, yaya pun ada sediakan tutorial. So, chekidautt!

Mizi Sempoi
Kehidupan tanpa paksaan. Tagline belog Mizi Sempoi. Yahh memang sempoii . Kat sini banyak juga cerita sempoi sempoi yang aten dapat baca. Kadangkadang tak terfikir pun ada cerita cerita cemtu. Fuhhh. Tahniah!

Celoteh Yaya
Pinkish and purplish belog. Hmmm sesejuk mata memandang seindah orangnya. Ehemm. Sepp sikit! Banyak nasihat teladan yang boleh dapat kat belog nie. Alhamdulillah semoga segala perkongsian memberi pelbagai manfaat kepada semua . Keep it up !

Cik Mun
Lalalaaa. Pinky juga kat sini. Loike! Eh ehh apa kita nak macam sama jea. Suka makan tapi xnak gemuk. Ekekekee. Ahh suka tengok resepi kat sini. First time tau ada nama kek swissrol kwangsoo aka zirafah. Giler best! Tengah cuba nak buat jugak nie ^^

Hazwan Hairy
Pehhh ini macam fomous amos sikit, dan rasanya kebanyakkan mesti kenal bloggers nie. Pernah tersenarai dalam beberapa majalah surat khabar majalah surat khabar dan majalah. Macam berulangkan? Tapi tue la kenyataannya.

Im Liniey
Banyak jugak pinkish blogger ehh. Dekat sini aten lepak lama lama layan movie Ariana Rose tue. Fuhh, nak tengok dekat tonton macam xreti jea. Meh mehh sesape yang rasa penat blogwalking nie, bosan ke, jom laa join lepak2 kat sini. Geledah laaa citer apa yang Liniey nie ada. Heheee :p

Cik Lily Putih
Masuk belog sini mesti nak kena bawa sapu tangan. Terpaksa control nafsu tiap kali tertekan part FOOD. Tengah tengah malam tulis post nie memang perut nie terus berkeroncong irama Datuk Siti NurHaliza. Kejap kejap dia hip hop sikit. Nie tengah rap. Ahhh. Laparrrr *Tutup lappy*

akuayut
Akak comel nie memang permanent bloglist dekat belog aten dah. Selalu ada jea citer yang comel2 dekat belog dia. Possing semua ala alaa tomeynnyaa. Sweet! Tapi jangan berani berani nak try. Dah berpunya kay. Tahniah akak. May ALLAH bless your marriage.

Dhiah
Mula mula hit blog nie, wah wahh macam dekat angkasa jea. Berlatar belakang kan spaces. Haa kalau ada blogger yang jenis suka join segmen and ga tue aten syorkan cer masuk sini. Banyak kot GA yang ada. Tinggal pilih jea. Ehh dulu aten nie style cari blog yg banyak GA jea, pastu join GA dari blog org tu sebab malas nak blogwalking banyak2. Tapi sekarang dah rajin dah. Hahahaa (tutup mulut). Btw GoodLuck ya. Chaiyok!

Arezie
Belog ne simple tapi ada pelbagai cerita. Cerita peribadi, cerita artis cerita pakar pakar motivasi pon ada kan? Ada review dekat part karya di hati. Hmm mendalam ayat ayat tue. Suka jugak baca. Boleh biat ilham kat situ. Heee ^^ Good job. Keep it up!

Izzah Punya Story
Tenang jea masuk dekat sini. Serba hijau. Mesti peminat tegar hijau nie. Kan kan kan? Mula mula masuk ingatkan kawan kita, tapi bukan laa, pelanduk dua serupa ahh. Sabahan bloggers betul kan? Hahaaa. Main cakap jea apa yang nampak kat belog.

Okay, sejujurnya aten buat review bedasarkan setiap kali aten usha usha belog tue. So kalau ada salah silap harap maaf ehh. Review nie pun sekadar suka suka jea. Kalau ada mana mana part yang terasa hati komen sikit ehh. And aten minta maaf. Hope selalu boleh main terjah2 pulak lepasnie. Done!

12 comments:

are_lin@yu said...

wahh byknya review blog..rajin dear ;-)

Zara Nurhaidah said...

waaoo.. hihihi.. zara nak terjah laa blog2 dorang ni.. hikhik.. ^^

nadia eshak said...

alaaaaaa atennnnnn ............. nak gakkkkkkkkkkkkk . kbye.

Aku Penghibur said...

wahh terharunya.. terima kasih sebab review blog acik

cik lisa said...

ewah ! rajin betul dia meriview, hehe

ayut said...

Nk terjah blog ijau..hihi..eh?? Comel ke?comel lg aten ni haaaa... :D

Liniey Nor said...

tq aten!!muahhh dua tepek :8

Liniey Nor said...

lupa nk bgtau..dh msukk blog aten dlm hotblog liniey :)

Izzah Norlizah said...

mmg peminat ijau tegar pn,,,A'ah bloggers Sabahan,btl la.Tengs Aten sudi review even simple :)

Hafiza AizZawa said...

rajinnye la..dorg sume mmg havoc tau..

msredcheesecake said...

Nak tips? Hheee.... Akk belajar lagi... Thanks yea masukkan akk dlm bloglist....

miya amira said...

rajinnya...
dah terjah setiap blog nim...
terlewat utk tersenarai...
hahahaha...

>_<